Het uiterste uit de rookkast halen.

Het testen en fine-tunen van de rookkast.

Om de kwaliteit van de gerookte paling zo goed mogelijk te krijgen en houden ben ik de afgelopen week flink aan het testen en fine-tunen geweest. De rookkast is tot het uiterste gedreven en alle kleine probleempjes die ik tegenkwam tijdens het roken zijn verholpen.

Zoals bijvoorbeeld de temperatuur in de rookkast. Die moet constant zijn en ik wilde op alle plekken in de rookkast de temperatuur kunnen meten.

Het was een heerlijke dag en ik heb een aantal kilo’s paling gerookt als een pro 🙂 Waar ik het meest blij mee was dat was de feedback die ik kreeg van mijn klanten. Want daar doe ik het voor. Allen waren  enorm enthousiast over de heerlijke smaak van de gerookte paling.

Eenmaal klaar en op weg naar huis nog even wat rookhout voor de rookoven ingeslagen. Helaas was mijn auto te klein om alles mee te nemen.

Rookhout genoeg om paling te roken